Hjælp! Babyshower??! Hvordan gør man? - HappyHelloHjælp! Babyshower??! Hvordan gør man? - HappyHello

Hjælp! Babyshower??! Hvordan gør man?

  • 0 comments
babyshower2

Er din veninde, søster, svigerinde eller en anden sød kvinde du kender, gravid? Og ønsker du at fejre hende og hendes skønne mave? Så har du måske allerede tænkt på at holde et såkaldt babyshower…

Men det kan ofte være svært at finde ud af hvordan sådan et babyshower egentlig skal foregå, hvem man skal invitere og hvad der skal ske til selve babyshoweret. Hvis du sidder med disse tanker lige nu, så frygt ej! Læs blot videre, vi har nemlig samlet en guide til et godt og hyggeligt babyshower.

 

Først og fremmest: hvad er et babyshower?

Et babyshower er en surprisefest for den vordende mor, hvor hendes bedste veninder og kvindelige familiemedlemmer inviteres og holder en hyggelig “fest” for hende og hendes baby inde i maven. Det er en rigtig tøseforsamling, hvor der snakkes babyer, børn, familie og hvor man deler forventninger og bekymringer.

babyshower5

 

Planlægning:

– Alliér dig med én eller flere, som kender den du skal holde babyshower for. På den måde er du ikke alene om at arrangere det hele selv og har nogen du kan spørge til råds, hvis du har nogle særlige idéer.

– Invitér de kvinder/piger der skal med. Et godt råd er at invitere alle (undtagen den vordende mor selvfølgelig) i en privat facebook begivenhed, så I alle kan korrespondere via facebook. Husk selvfølgelig at gøre det klart for folk, at der er tale om et SURPRISE-party, så der må ikke siges noget til den vordende mor.

– Få styr på hvem der står for hvad. Til de fleste babyshowers, bliver det et sammenskudsgilde, hvor alle tager noget med. Hvis mange af gæsterne kommer langvejs fra, så kan man også aftale at alle indbetaler det samme beløb til dig og din allierede og så står I for at købe mad, kage, slik/snacks og drikke.

babyshower4

 

Mad, drikke mm.:

Hvis du har planlagt et babyshower før, så har du måske været mest i tvivl om hvad man egentlig skal servere af mad og drikke. Her skal du tænke på at et babyshower ofte foregår om formiddagen/eftermiddagen, så det skal være noget let og lækkert, gerne noget fingermad, som ikke grisser for meget. Du kunne f.eks. servere:

– Pølsehorn

– Pizzasnegle

– Pindemadder

– Sandwiches

– Hvis man hellere vil holde det tidligt på formiddagen, så kan en brunch også sagtens være en mulighed.

babyshower1

I den lidt sødere afdeling, kunne nogle eksempler være:

-Muffins med lyserød/lyseblå frosting/glasur, alt efter om hovedpersonen venter sig en pige eller en dreng.

-Frugt. Skær meloner, ananas, æbler, jordbær (eller andre bær) ud og kom det i nogle fine små skåle, så gæsterne kan nippe af det.

-Kagemand fra bageren med en sød hilsen til den vordende mor.

– Bland-selv-slik. Bland en masse slik og hold dig til enten det røde/lyserøde eller blå/lyseblå, alt efter kønnet på babyen.

babyshower2

 

Pynt:

Som til enhver anden fest, skal der pynt til! Tag en tur i Tiger eller Søstrene Grene og handl engangsservice, guirlander, servietter mm. i enten lyserøde eller lyseblå farver. Er du uheldig ikke at finde noget, så er der masser af babyshower ting at finde på nettet.

babyshower3

babyshower6

 

Aktiviteter/lege:

– Gæt en madvare i en ble.

Denne leg kan være ret grænseoverskridende for hovedpersonen. Legen går ud på at man finder 5-10 babybleer og kommer forskellige madvarer ned i dem, som den vordende mor skal smage på og gætte. Hun får en lille gave hver gang hun gætter rigtigt og hvis man vil være rigtig ond, så måske en lille straf hver gang hun svarer forkert 😉 De ting man kommer i bleen behøver ikke være klamme ting, men f.eks. chokolade, tomatpuré, remoulade mm. Husk det skal være sjovt for alle.

 

– Tip en 13’er.

Her kommer gæsterne på banen og kan være med i quizzen som handler om den vordende mor. Den der har flest rigtige svar, får selvfølgelig en lille præmie.

 

– Hvem er bedst til at skifte en ble?

Denne leg går ud på at en eller flere af gæsterne skal udfordre hovedpersonen i at skifte en baby med bind for øjnene. Du skal bruge to dukker, to bleer, to sæt tøj, to tørklæder til at binde om øjnene og et stopur. Det gælder selvfølgelig bare om at være hurtigst færdig. Vinderen får selvfølgelig en lille præmie.

 

 

Hvad giver man den vordende mor i gave til et babyshower?

Her er det kun fantasien der sætter grænser! Normalt giver man gaver, som er mest til den lille baby i maven, men mon ikke at moren vil blive glad for en personlig gave fra dig til hende?

babyshower7

 

Vi håber at du kunne bruge vores lille guide. Husk, det handler ikke om at det skal være perfekt – det handler om at have en sjov og hyggelig dag, hvor den vordende mor er i centrum og hvor alle hygger sig sammen.

Share Social

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *