7 kreative ideer til en (u)hyggelig Halloween - HappyHello7 kreative ideer til en (u)hyggelig Halloween - HappyHello

7 kreative ideer til en (u)hyggelig Halloween

  • 0 comments
halloween

Tiden er kommet. Børnene går rundt dør til dør med rasle tasker blandt uhyggelige huse. Det er tiden, hvor en masse festlige og ikke mindst gyselige aktiviteter bliver arrangeret i anledning af denne amerikanske højtid. Men hvad kan du selv gøre for at få Halloween stemningen med ind i hjemmet, og samtidig holde børnene beskæftiget? Her er syv skøre og kreative ideer hertil, som også vil glæde de små:

 

1) Uhyggelig græskarmand

Selvfølgelig! Ingen Halloween uden græskar-udskæring. Dette er en hyggelig aktivitet som både børn og voksne kan deltage i. Især fordi småbørn og store knive alene, ikke går så godt i spænd. Men udhuling af græskar indmad er en opgave som de små sagtens kan påtage sig. Derudover rækker deres fantasi ofte lidt længere, og de kan skabe nogle rigtig sjove og fine græskar ansigter. Og så er græskarmænd med lys i bare noget der skaber uhyggestemning på den hyggelige måde – det er også den perfekte gave til bedste forældre (sukkersødt tip fra HappyHello).

Download skabeloner her

 

2) Ristede græskarkerner

Den næste ide hænger lidt sammen med den første, for det er nemlig der du får dine kerner fra. Så start med at sortere indmaden fra græskarkernerne og skyl dem i koldt vand i et dørslag, og ryst dem i dørslaget til de er tørre. Det næste du gør er at lægge et stykke bagepapir på en bageplade og pensl papiret med olie, og fordel kernerne rundt på bagepapiret. Derefter sætter du bagepladen ind i en forvarmet ovn på 150 grader i 30 minutter. Det er nu du kan blive kreativ; brug hvilket som helst krydderi du foretrækker til at lavet de bedste græskarkerner. Du kan feks. også bruge kanel eller sukker hvis du vil lave en sød udgave. Når du har krydret dine græskarkerner sætter du dem ind i ovnen for anden gang i tyve minutter. Dette er en nem og lækker ide til at få lidt halloween stemning med ind i huset, og samtidig få det meste ud af dit græskar.

 

3) Slikhandske

Vil du forkæle de små med noget Halloween-snolder, men ved ikke hvordan man kan give det et Halloween look? Eller måske vil du give det til dem der kommer og banker på? Frygt ej, her er en nem ide som vil spice slikposen lidt op. Det eneste du skal bruge er en engangshandske, og lidt snor og en vandfast tusch. Fyld blot slikket i handsken og luk den med snoren. Du kan eventuelt tegne ansigt på, negle eller hvad din fantasi rækker til. Overrask de små, lav dem i fællesskab eller vær parat til de spøgelser og monstre der banker på hoveddøren.

 

4) Halloween Skattejagt

Dette er en aktivitet som med garanti vil holde børn og barnlige sjæle godt underholdt. Der er mange måder at gøre det på; find på en historie om at et monster har gemt nøgler rundt omkring i huset og først når de finder alle nøgler så vil de få adgang til slik-skatten. Du kan også lave nogle poster som skal føre dem videre til næste post indtil de er kommet til skatten; slikparadiset. Her er det igen kun fantasien der sætter grænser. Sådan en aktivitet er perfekt til halloweenfesten, og til at glæde de mindre – men ligeså meget de voksne når de finder slikket og deler ud.

 

5) Halloween pynt

En anden ting du kan gøre er at pynte op med en masse hjemmelavet Halloween pynt. Det er som regel noget som de yngre er rigtig glade for! Mal skabeloner af flagermuse, eller lav dine helt egne edderkopper med piberensere og garn. Du kan se flere kreative eksempler af pynt til Halloween her

 

6) Monsterpizzaer eller mumiepølser

Få uhyggestemningen med ind i køkkenet, ved at lave små pizzaer med øjne næse og mund. Bare lav pizzadejen og brug valgfri topping. Lav hugtænder af udskåret peberfrugt, øjne af øjne af tomater, vær opfindsom!
Mumiepølser er en anden opskrift på uhygge i køkkenet. Bare skær pølserne over på langs så der er to centimeter tilbage der ikke er skåret over. Sæt dem så sammen to og to så de danner en over- og underkrop, med et træspyd. Så skærer du butterdej i tynde strimler og vikler rundt om pølserne. Læg dem til sidst på en bageplade med bagepapir, og pensl med æggehvide og bag i ovnen ved 200 grader i 12 minutter.

 

7) Halloween dessert

Der er massevis af ideer til hvordan man laver de lækreste Halloween desserter. Blot én af dem er små marengs spøgelser. Det er en utrolig nemt men samtidig rigtig lækkert! Bare brug sukker og æggehvider til at lave din marengsdej og brug en sprøjtepose til at forme små toppe. Sæt derefter i ovnen i en times tid, og lav øjne ud af noget smeltet chokolade, og så har du de fineste små spiselige spøgelser.

Vi hos HappyHello vil ønske dig og hele din familie en (u)hyggelig Halloween!

Share Social

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *