Klar, parat, vuggestuestart! - HappyHelloKlar, parat, vuggestuestart! - HappyHello

Klar, parat, vuggestuestart!

  • 0 comments
Diverse-group-of-ten-babies-playing-157429705_2021x520

De fleste forældre ønsker nok, at deres små vidundere vil blive ved med at små så længe som overhovedet muligt, men inden man får set sig om, så har de vokset sig store og pludselig er tiden kommet til vuggestuestart (eller dagpleje-opstart) Selvom det skærer lidt i hjertet, at hverdagen igen ændrer sig og at man skal begynde at undvære sin lille guldklump, så kan man måske også glæde sig lidt til at vende tilbage til arbejdet og lægge ammeindlæg, gylp og bleer bag sig.   

Vi har derfor forsøgt at samle lidt gode råd, tips og tricks til den dag, når dit barn skal starte i vuggestue eller i dagpleje:

  1. sørg for at have god tid og ro for at give dit barn en så tryg start som muligt.
  2. sørg for at have én, måske to uger til indkøring.
  3. vær sammen med dit barn de første par dage.
  4. lad efterfølgende dit barn være i vuggestuen uden dig i kort tid.
  5. lad dit barn prøve at sove til middag i vuggestuen.
  6. fleksibilitet – hvor forældre og barn langsomt vænner sig til adskillelsen
  7. lad evt. far stå for indkøringen – mænd er ofte bedre til at bevare overblikket! :)

 

 Tag udgangspunkt i dit barn – og lad det selv bestemme tempoet

Nogle foreslår, at man – når indkøringen er overstået og hverdagen langsomt begynder igen – lader sit barn bestemme tempoet og nogle børn kan derfor have lyst til at sidde lidt ved mor og far, inden de tager springet og går over til pædagogen. Hvis dit barn selv får lov til at gå over til pædagogen, så giver det samtidig pædagogen muligheden for at aflæse dit barn og finde hendes “vindue” langt mere præcist og dermed nemmere tage dit barn på det rigtige tidspunkt, end hvis hun sad hos dig, og pædagogen skulle tage barnet ud af din favn.

Andre foreslår, at man blot småsnakker lidt med pædagogen og på den måde får skabt en god stemning, som over for dit barn illustrerer, at det her er godt og trygt, det kan for nogle børn gøre beslutningen om at gå over til pædagogen om morgenen endnu lettere.

Løsningen er: lyt til dit barn

Alle børn (og forældre) er forskellige og det er derfor svært at komme med en entydig metode til at gøre indkøringen i vuggestue eller dagpleje så let som mulig. Det handler derfor om at finde lige netop den metode, der virker allerbedst for dig og dit barn! Det skal helst være en succesoplevelse at aflevere i vuggestue eller dagpleje HVER GANG og barnet skal ikke føle sig utryg eller nervøs ved situationen. Nogle børn er hurtige til at vænne sig til den omvæltning, det er at gå hjemme på barsel med sin mor/far til pludselig at skulle være omgivet af en masse fremmede børn og voksne, andre børn er lidt længere om at vænne sig til den nye hverdag. Det er derfor vigtigt at finde et tempo, der passer lige netop dit barn!

Share Social

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *